Karriär hos Solarlux

Solarlux Campus in Melle

Solarlux är ett familjeföretag med tradition. Sedan mer än 30 år står Solarlux för utomordentlig kvalitet i produktionen av vikväggar, vinterträdgårdar och fasadlösningar. Internationellt övertygar företaget med individuella glaslösningar som höjer livskvalitéten och ger alla former av boenden ett lyft. Engagemang, ansvar och strävan att vidareutvecklas - det är hörnstenarna i Solarlux framgångssaga. Ett gott arbetsklimat, öppet och trevligt umgänge med kollegorna och förtroendet i arbetskraftens förmåga kännetecknar företaget.

Internationella platser finner du här.

Vi letar efter en säljare med karaktär

Otroliga vyer, uteplatser med karaktär och en unik arkitektonisk stil och känsla – det är det Solarlux är känt för sedan 35 år. Vi är specialister på flexibla glasfasader och vi letar efter starka personligheter, som trivs i en familjär, dynamisk och lösningsorienterad miljö och vill bidra till vårt team med passion, samarbetsförmåga och kreativitet.

 

Just nu söker vi en säljare för Solarlux Scandinavias svenska marknad.

På Solarlux Scandinavia tillhör du ett engagerat team på fem personer som arbetar mot företagets skandinaviska marknad. Tillsammans med säljchefen på det nordiska kontoret i Malmö är du huvudansvarig för försäljningen av Solarlux skräddarsydda lösningar av vikväggar och glasfasader i Sverige. Kunderna omfattar återförsäljare, arkitekter och liknande intressenter inom byggbranschen.

 

Dina arbetsuppgifter kommer exempelvis att vara; …

... försäljning och rådgivning kring produkterna terrasstak, vinterträdgårdar och vikväggar

... att bygga upp, sköta och utöka vårt regionala kundbestånd av återförsäljare och arkitekter

... att vinna nya kunder och utöka vår nuvarande kundportfolio i handelssegmentet

… att hålla enklare produkt- och softwareutbildningar till våra återförsäljare

… att göra budget, planera och rapportera omsättningen till närmaste chef

 

Kompetens och erfarenhet

Vi söker dig som är tekniskt orienterad och praktiskt lagd och som trivs i en roll med mycket kundkontakter och resor. Troligtvis har du en bakgrund inom byggbranschen, exempelvis som säljare inom fackhandeln eller som hantverkare, och är kunnig inom byggkonstruktion och/eller fönster och fasad. Du kan läsa ritningar och har god förståelse för tekniska lösningar och produkter, såväl praktiskt som teoretiskt.

Tjänsten innebär resdagar med övernattning i Sverige och Tyskland och du utgår ifrån kontoret i Malmö. Introduktion sker i Malmö samt i Tyskland, där du får se produktionen och lära dig produkterna.

 

Personliga egenskaper

Då rollen innebär mycket kundkontakter, utbildning och rådgivning är det viktigt att du är utåtriktad, kundorienterad och kommunikativ. Dessutom är du serviceinriktad och har pedagogiska färdigheter. Vi söker en social och trevlig person som skapar förtroende genom kompetens och har lätt för att möta kunder med olika förutsättningar.

Vidare ser vi att du är driven som person och engagerad i din roll. Du arbetar självständigt och planerar ditt eget arbete. Då du har flera projekt i gång samtidigt så är det viktigt att du är strukturerad och håller löften och deadlines.

För att trivas i denna roll tror vi att du är en lättsam och prestigelös person som lockas av att arbeta på ett mindre kontor. Svenska och engelska behärskar du obehindrat i både tal och skrift. Förståelse för tyska är en stor fördel.

 

Din profil

  • Utbildning inom teknik/byggbranchen
  • Erfarenhet från liknande positioner inom försäljning av premiumprodukter alternativt inom tillverkningsbranschen
  • Teknisk förståelse
  • Goda kunskaper i MS Office är ett krav och vi ser gärna att du har arbetat i CRM-system
  • Körkort är ett krav och i tjänsten ingår tjänstebil

 

Vi erbjuder

  • En attraktiv arbetsmiljö med spännande produkter och en öppen och familjär företagskultur
  • Intressanta arbetsuppgifter med hög grad av självständighet och stor frihet att lägga upp ditt eget arbete
  • Omfattande upplärning och introduktion av hela företaget för att lära känna produkter, processer och medarbetare

 

Om Solarlux

I mer än 35 år har Solarlux varit en komplett leverantör av fasadlösningar med stora ljusinsläpp. I vår portfölj ryms allt från vikväggar av glas och skjutfönster till vinterträdgårdar, uterum och terrasstak samt balkonginglasningar och gardinfasader. Vi är ett tyskt familjeföretag som hjälper arkitekter, byggherrar och hantverksföretag med planeringen och implementeringen av byggprojekt. Grundaren och ägaren Herbert Holtgreife ställer höga krav på produkternas design och kvalitet samt energieffektivitet. Alla produkter är egenutvecklade och produceras i Tyskland enligt höga kvalitetsstandarder. På vårt huvudkontor i Melle i Niedersachsen och på 45 globala försäljningsställen bidrar drygt 850 medarbetare till våra framgångar. Arkitekter och planerare i hela världen arbetar med Solarlux produkter – exportkvoten utgör omkring 50 procent av företagets resultat.

 

Tror du att du passar i vårt team på Solarlux? Vi ser fram emot att få din ansökan inklusive löneanspråk och möjligt startdatum.

Ansökan tas emot via mail: scandia@solarlux.com

Vid ev. frågor: Sylvia L. Dondorff

Solarlux Scandinavia AB
Grimsbygatan 24 · 211 20 Malmö
scandia@solarlux.com
www.solarlux.com
T +46 40 456190

December 2019

Solarlux Scandinavia AB
Grimsbygatan 24
211 20 Malmö

Första porten i huset, 2:a våningen

Tel: +46 40 456190

E-Mail: scandia@solarlux.com
Internet: www.solarlux.com

tillbaka till ...