Karriär hos Solarlux

Solarlux är ett familjeföretag med tradition. Sedan mer än 30 år står Solarlux för utomordentlig kvalitet i produktionen av vikväggar, vinterträdgårdar och fasadlösningar. Internationellt övertygar företaget med individuella glaslösningar som höjer livskvalitéten och ger alla former av boenden ett lyft. Engagemang, ansvar och strävan att vidareutvecklas - det är hörnstenarna i Solarlux framgångssaga. Ett gott arbetsklimat, öppet och trevligt umgänge med kollegorna och förtroendet i arbetskraftens förmåga kännetecknar företaget.

Internationella platser finner du här.

Vi letar efter en säljare med karaktär

Om jobbet
Nu söker vi en säljare för Solarlux Scandinavias svenska marknad. På Solarlux tillhör du ett engagerat team på fem personer som arbetar mot företagets skandinaviska marknad. Tillsammans med säljchefen på kontoret i Malmö är du huvudansvarig för försäljningen av Solarlux skräddarsydda lösningar av vikväggar och glasfasader i Sverige. Kunderna omfattar återförsäljare, arkitekter och liknande intressenter inom byggbranschen. Du tillhör kontoret i Malmö och tjänsten omfattar resdagar med övernattning i Sverige och Tyskland. Körkort är ett krav och i tjänsten ingår tjänstebil.

Dina arbetsuppgifter:

  • försäljning av och rådgivning kring våra produkter
  • bygga upp, sköta och utöka vårt kundbestånd av återförsäljare och arkitekter
  • hålla produkt- och softwareutbildningar för våra återförsäljare
  • göra budget, planera och rapportera omsättningen till säljchefen

Din profil
Vi söker dig som har en utbildning som civilingenjör och/eller inom byggbranschen. Dessutom har du erfarenhet från liknande positioner inom försäljning av premiumprodukter alternativt inom tillverkningsbranschen. Du kan läsa ritningar och har god förståelse för tekniska lösningar och produkter, såväl praktiskt som teoretiskt. Svenska och engelska behärskar du obehindrat i både tal och skrift, goda kunskaper i MS Office är ett krav. Förståelse för tyska och erfarenhet av CRM-system ser vi som en stor fördel. Då rollen innebär mycket kundkontakter är det viktigt att du är utåtriktad, kundorienterad och kommunikativ. Du kan arbeta självständigt och planera ditt eget arbete. 

Vi erbjuder
Som medarbetare på Solarlux arbetar du i en attraktiv arbetsmiljö med en öppen och familjär företagskultur och spännande produkter. Du får en omfattande upplärning och introduktion av hela företaget för att lära känna produkter, processer och medarbetare. Dessutom kan du förvänta dig intressanta arbetsuppgifter med hög grad av självständighet och stor frihet att lägga upp ditt eget arbete.

Om företaget
I mer än 35 år har Solarlux varit en komplettleverantör av fasadlösningar med stora ljusinsläpp. I vår portfölj ryms allt från skjutsystem och vikväggar av glas till vinterträdgårdar, uterum och terrasstak samt balkonginglasningar. Vi är ett tyskt familjeföretag som hjälper arkitekter, byggherrar och hantverksföretag med planeringen och implementeringen av byggprojekt. Alla produkter är egenutvecklade och produceras i Tyskland enligt höga kvalitetsstandarder. På vårt huvudkontor i tyska Melle och på 45 globala försäljningskontor bidrar drygt 850 medarbetare till våra framgångar. Genom internationella byggavtal- och projekt utgör exportkvoten omkring 50 procent av företagets omsättning.

Ansökan
Tror du att du passar i vårt team på Solarlux? Vi ser fram emot att få din ansökan inklusive löneanspråk och möjligt startdatum.

Ansökan tas emot via mail: scandia@solarlux.com

Vid ev. frågor: Sylvia L. Dondorff

Solarlux Scandinavia AB
Grimsbygatan 24 · 211 20 Malmö
scandia@solarlux.com
www.solarlux.com
T +46 40 456190

Juli 2020

Teknisk Koordinator / rådgivare

Din Roll
På Solarlux blir du en del av ett engagerat team på fyra personer som arbetar med och gentemot våra återförsäljare på den nordiska marknaden. Du agerar rådgivande och utbildande i tekniska frågor gentemot våra kunder tillika återförsäljare i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Din roll innefattar såväl administrativa som praktiska arbetsuppgifter. Majoriteten av dina uppgifter hanterar du från kontoret via telefon och mejl men du kommer även besöka återförsäljare och slutkunder i respektive land.

Ditt ansvar och dina uppgifter:

  • Utbilda återförsäljare i montering av Solarlux produkter
  • Bistå återförsäljare med mätning hos slutkund
  • Bedöma och hantera reklamations- och serviceärenden
  • Teknisk rådgivning till återförsäljare
  • Kontakt med Solarlux huvudkontor i Tyskland i tekniska frågeställningar
  • Andra förekommande serviceuppgifter kopplade till kontoret.

Då du i din tjänst som Teknisk Koordinator/Rådgivare supporterar våra kunder och återförsäljare runt om i Norden förekommer resor i tjänsten, uppskattningsvis ca. 3–5 resdagar/övernattningar per månad. Du ges god möjlighet att planera och schemalägga ditt resande utifrån dina behov och önskemål.

Vi erbjuder
Som vår nya Tekniska Koordinator/Rådgivare tillträder du en viktig roll och blir en del av ett trevligt och familjärt team/kontor på en växande marknad. Möjlighet att företräda en premiumprodukt och arbeta med spännande projekt runt om i Norden. Du ges stor möjlighet att påverka och planera ditt arbete och ditt resande. Som nyanställd hos oss får du en gedigen introduktion, dels av dina kolleger på kontoret i Malmö, dels i Tyskland där du får se produktionen och lära dig våra produkter. 

Din profil
Vi söker dig som är tekniskt orienterad och praktiskt lagd och som trivs i en roll med stora interna och externa kontaktytor. Då rollen innebär mycket kundkontakter, utbildning och rådgivning är det viktigt att du är utåtriktad, kundorienterad och flexibel. Du är serviceinriktad och har pedagogiska färdigheter samt lätt för att skapa förtroende. Du hanterar svenska obehindrat och din engelska är god i tal och skrift. Eftersom du kommer att ha mycket kontakt med huvudkontoret i Tyskland är det starkt meriterande om du förstår och kan göra dig förstådd på tyska.

Vi tror att du har en bakgrund inom bygg-eller tekniksektorn. Du har god vana av att läsa ritningar och har god förståelse för tekniska lösningar och produkter - såväl på ett praktiskt som teoretiskt plan. Kanske arbetar du idag med teknisk support, som säljare inom fackhandeln, som servicetekniker, hantverkare eller i en annan roll som kräver god teknisk- och mekanisk förståelse i kombination med känsla för service och support. Har du tidigare erfarenhet av arbete med fönster, dörrar och/eller fasad är det meriterande.

Eftersom vi är ett litet team är det viktigt att du, liksom dina kolleger, är ansvarstagande och tar egna initiativ samt är flexibla och prestigelösa inför olika arbetsuppgifter. Körkort är ett krav och i tjänsten ingår servicebil.

Om företaget
I mer än 35 år har Solarlux varit en komplettleverantör av fasadlösningar med stora ljusinsläpp. I vår portfölj ryms allt från skjutsystem och vikväggar av glas till vinterträdgårdar, uterum och terrasstak samt balkonginglasningar. Vi är ett tyskt familjeföretag som hjälper arkitekter, byggherrar och hantverksföretag med planeringen och implementeringen av byggprojekt. Alla produkter är egenutvecklade och produceras i Tyskland enligt höga kvalitetsstandarder. På vårt huvudkontor i tyska Melle och på 45 globala försäljningskontor bidrar drygt 850 medarbetare till våra framgångar. Genom internationella byggavtal och -projekt utgör exportkvoten omkring 50 procent av företagets omsättning. Besök gärna vår Youtube-kanal där demonstreras flera av våra innovativa produkter, exempelvis vårt automatiserade skjutsystem cero.

Ansökan
Välkommen med din ansökan! Vi tillämpar löpande urval så ansök snarast, dock senast 2020-09-01. I denna rekrytering samarbetar vi med Roi Rekrytering. Du ansöker genom att fylla i ansökningsformuläret: https://roirekrytering.se/lediga-jobb/jobb/?jobbid=5573 

Observera att vi inte tar emot ansökningar per e-post. För frågor rörande rekryteringsprocessen och rollen, vänligen kontakta ansvarig Rekryterare Björn Jonasson; bjorn.jonasson@roirekrytering.se alternativt 0709–261 227.

Juli 2020

Solarlux Scandinavia AB
Grimsbygatan 24
211 20 Malmö

Första porten i huset, 2:a våningen

Tel: +46 40 456190

E-Mail: scandia@solarlux.com
Internet: www.solarlux.com

tillbaka till ...